De vergroening van utrecht
 

Sinds 2012 organiseren wij regelmatig buitenweken voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. De Buitenweken zitten boordevol natuur, spelactiviteiten, leermomenten en gekkigheden. Kijk voor een impressie naar de filmpjes van buitenweek 1, buitenweek 2, buitenweek 3, buitenweek 4, buitenweek 5.De afgelopen buitenweken werden georganiseerd in samenwerking met De Cremertuin, EMMADreumeland en het Buitenbureau en werden mede mogelijk gemaakt door de sponsoren waaronder de Intratuin, RET en Gamma.
MOESTUIN EN NATUURSPEELTUIN CREMERTUIN
Op dit moment STAAT er geen buitenweek gepland  ...
Groene KIDS

Samen met Utrecht Natuurlijk en Spelenderwijs werkten we aan het project Peutermoestuintjes. Er werden 32 moestuinbakken geplaatst op 14 peutercentra in de stad, waarin peuters zelf hun groenten zaaien en oogsten. Op deze manier leren ze al vanaf jongs af aan waar hun eten vandaan komt en hoe het smaakt. Zie hier het procesfilmpje.

Kinderen zijn de nieuwe generatie duurzame denkers en doeners. Daar moeten we in investeren. Helaas is het in de stad niet altijd even gemakkelijk voor kinderen om in aanraking te komen met echte natuur. Daarom helpen wij een handje, door het organiseren van buitenweken, peutermoestuintjes en bijvoorbeeld de realisatie van het eerste klompenpad kids.

Loop dwars door de wei, over een oud fort en door een spannend bos. Sta oog in oog met een koe, klim over hekjes en ontdek spannende paadjes. Onderweg kun je ook nog lekker spelen. Dus klompen aan, rugzak op en struinen maar!


In opdracht van Landschap Erfgoed Utrecht en in samenwerking met o.a.  boerderij Nieuw-Slagmaat, Staatsbosbeheer en Fort Vechten werd het eerste Klompenpad Kids vormgegeven.


PEUTERMOESTUINTJES
KLOMPENPAD KIDS